На закритому засіданні Радбезу ООН планують обговорити постачання Іраном зброї до росії - CNN

На закритому засіданні Радбезу ООН планують обговорити постачання Іраном зброї до росії - CNN

Укрінформ
Сполучені Штати, Франція та Велика Британія планують обговорити передачу Іраном безпілотників росії на закритому засіданні Ради безпеки ООН у середу, 19 жовтня.

Про це заявив американський чиновник, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Зазначається, що зустріч відбудеться на тлі постійних російських атак безпілотниками іранського виробництва по українських містах та інфраструктурі, що призвели до жертв серед мирного населення.

США, Британія і Франція заявили, що передача безпілотників іранського виробництва є порушенням резолюції Ради Безпеки ООН 2231, яка обмежує певні поставки зброї в Іран або з Ірану.

Читайте також: Рада засудила підтримку Іраном російської збройної агресії проти України

«…Наші французькі та британські союзники публічно висловили оцінку того, що постачання Іраном цих БПЛА росії є порушенням резолюції 2231 Ради Безпеки ООН, і ми з цим погоджуємося», — сказав заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател.

Резолюція 2231 затвердила ядерну угоду 2015 року між Іраном та шістьма державами — Великою Британією, Китаєм, Францією, Німеччиною, росією та США. Вона обмежила діяльність Тегерана зі збагачення урану, ускладнивши розробку ядерної зброї в обмін на зняття міжнародних санкцій.

За словами Патела, резолюція забороняє передачу Іраном всіх предметів, матеріалів, обладнання, товарів і технологій, якщо Рада Безпеки ООН не схвалить їх заздалегідь у кожному конкретному випадку. Пател підкреслив, що радіус дії дронів перевищує 300 км, що порушує резолюцію.

Читайте також: ЗСУ «приземлили» вже 223 іранські дрони-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, рф продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва «Shahed -136» для ударів по українських містах та цивільній інфраструктурі.

Заступник речника Держдепартаменту Ведант Пател заявив, що уряд США запровадить санкції стосовно осіб, компаній та країн, які ведуть з Іраном бізнес, пов’язаний із розробками БПЛА чи балістичних ракет або забезпеченням передачі озброєнь з ІРІ в росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-