Іран погрожує Німеччині «твердою відповіддю» за її підтримку протестів

Іран погрожує Німеччині «твердою відповіддю» за її підтримку протестів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахян попередив ФРН щодо її “втручання в позицію” в протестах у Ісламській Республіці, заявивши, що відповідь Тегерана буде “твердою та пропорційною”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Iran Front Page.

“Провокаційна, інтервенціоністська та недипломатична позиція не є ознакою витонченості та мудрості”, - заявив глава іранського МЗС у відповідь на заяву міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, яка висловила підтримку протестам в Ірані, заявивши, що наступного тижня Європейський Союз домагатиметься нових санкцій проти Тегерана.

“Підрив старих зв’язків має довгострокові наслідки. Німеччина може вибрати взаємодію для вирішення спільних проблем або протистояння. Наша відповідь буде пропорційною та твердою”, - попередив Амірабдоллахян.

Читайте також: Іран став співучасником агресії рф проти України - депутат

Повідомляється також, що через висловлювання глави МЗС Німеччини Міністерство закордонних справ Ірану викликало посла ФРН Ганса-Удо Музеля, щоб висловити протест проти позиції Берліна.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня в столиці Німеччини Берліні відбулася велелюдна демонстрація проти придушення протестів в Ірані, участь у якій взяли близько 80 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-