Іран став співучасником агресії рф проти України - депутат

Іран став співучасником агресії рф проти України - депутат

Укрінформ
З юридичної точки зору Іран став співучасником російської агресії проти України.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко під час брифінгу у Медіацентрі "Україна - Укрінформ".

"Ми вимагаємо посилення санкцій. Відомо, що Іран було визнано державою-спонсором тероризму, це правильно. Ми, на жаль, пересвідчилися на своєму досвіді...З юридичної точки зору Іран став співучасником російської агресії проти України, оскільки розумів, що їхня зброя, дрони використовуються проти мирного цивільного населення", - сказав Мережко.

Читайте також: У Раді очікують посилення підтримки України з боку США незалежно від результатів виборів у Конгрес

Він висловив сподівання, що вдасться розв'язати небезпечну ситуацію з можливим постачанням Іраном балістичних ракет росії, якщо діяти на випередження, застосовувати дипломатичні шляхи та санкційний тиск.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня Євросоюз розширив санкції проти Ірану за постачання ним росії дронів-камікадзе.

5 листопада міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники росії, але зробив це ще до початку її вторгнення в Україну.

Читайте також: В іранському дроні Mohajer немає жодного російського елемента - розвідка

Між тим, Повітряні сили України практично щодня відбивають масовані атаки росії з використанням іранських дронів, які застосовуються країною-агресором проти цивільного населення та проти об’єктів критичної цивільної інфраструктури.

У Державному департаменті США заявили, що США використовують усі інструменти, щоб запобігти постачанню Іраном зброї російській федерації. Також в ЄС анонсували, що вживатимуть подальші заходи, якщо Іран продовжуватиме постачання росії таких дронів або будь-якого іншого військового обладнання, включаючи ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-