У Раді очікують посилення підтримки України з боку США незалежно від результатів виборів у Конгрес

У Раді очікують посилення підтримки України з боку США незалежно від результатів виборів у Конгрес

Укрінформ
Посилення республіканцями своїх позицій у Конгресі за результатами виборів 8 листопада не вплине на рівень підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко під час брифінгу у Медіацентрі "Україна - Укрінформ".

"Ми прогнозуємо, що Республіканська партія посилить свої позиції в Конгресі, в Сенаті, але це жодним чином не вплине на підтримку України. Ми дуже цінуємо те, що ми маємо двопартійну підтримку, і хто би не переміг на цих проміжних виборах, це не буде мати жодного негативного впливу", - сказав Мережко.

Читайте також: США підтримуватимуть Україну і після виборів до Конгресу – Білий дім

Він також висловив очікування, що підтримка України з боку США посилюватиметься.

"Нещодавно побували декілька представників Республіканської партії в Києві, ми зустрічались з ними, ми бачимо дуже чітко і дуже явно, що підтримка України буде тільки посилюватись, в тому числі ми говоримо тут і про ленд-ліз, і про фінансову допомогу з урахуванням наших складнощів і проблем, які зараз є. Хочу запевнити, що ми будемо розвивати наші відносини, і можемо чекати тільки на подальше покращення наших відносин і підтримки з боку США". - додав Мережко.

Як повідомлялося, раніше речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну незалежно від результатів проміжних виборів до Конгресу 8 листопада.

Читайте також: Вибори у США: Маск радить голосувати за республіканців «задля балансу влади»

На виборах у США обиратимуться всі 435 членів Палати представників та третина сенаторів.

За прогнозами, республіканці можуть збільшити представництво в обох палатах законодавчого органу, що дозволить їм перешкоджати реалізації пропозицій президента-демократа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-