Стефанішина назвала ключовий елемент просування України до НАТО

Стефанішина назвала ключовий елемент просування України до НАТО

Укрінформ
Ключовим елементом подальшої реалізації євроатлантичних прагнень України є формування консенсусу союзників щодо майбутнього членства України в Альянсі.

Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час онлайн-виступу на форумі Re:Open Zakarpattia 2022, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключовим елементом, пов’язаним з подальшою реалізацією євроатлантичних прагнень України, є формування консенсусу союзників. На яких умовах такий консенсус сформується, ми будемо дивитися, будемо вести ці перемовини і, сподіваюсь, через нетривалий час будемо розуміти, як це буде виглядати», - сказала Стефанішина.

Вона зауважила, що у питаннях, які стосуються членства України в НАТО, діалог в умовах повномасштабної війни надзвичайно складний. Водночас віцепрем’єрка акцентувала, що подача Україною заявки на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку - це єдиний шлях збереження миру в Європі, забезпечення регіональної стабільності і недопущення подальших воєнних дій.

Читайте також: Україна збільшила експорт продукції до ЄС на 6% порівняно з довоєнним періодом — Стефанішина

«Це наша стратегічна інвестиція в колективну євроатлантичну безпеку. Ми впевнені, що настане час, коли таке рішення буде прийнято. Ми працюємо над формуванням консенсусу», - поінформувала віцепрем’єрка.

Стефанішина зауважила, що цей процес не буде публічним, він буде закритим.

«Але, привідкриваючи завісу, консультуючись із союзниками, представниками урядів різних країн НАТО, я можу підтвердити, що подача цього звернення мала виключно історично важливе значення для подальшого ухвалення позитивного рішення про членство України в НАТО», - зазначила вона.

Читайте також: Процес інтеграції України в НАТО триває, про його завершення говорити зарано – Рахманін

Як повідомлялося, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

31 жовтня Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Чехії Петер Фіала підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-