Дипломатам зі Словаччини, Чехії та Угорщини розповіли про ситуацію на фронті та потреби України

Дипломатам зі Словаччини, Чехії та Угорщини розповіли про ситуацію на фронті та потреби України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець проінформував представників посольств Словаччини, Чехії та Угорщини про ситуації на фронті та потреби України у зброї й боєприпасах.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Зазначається, зокрема, що представників дипломатичного корпусу ознайомили з поточною ситуацією на фронті та заходами, яких вживають українські сили оборони з метою протидії російській агресії.

Окремо акцентовано на необхідності посилення захисту від ворожих ракетних ударів та атак іранськими дронами, які застосовує рф.

Також було відзначено, що росія залучає до бойових дій на території України мобілізованих військовослужбовців, які не мають необхідних навичок і бойового досвіду.

Крім того, під час зустрічі були розглянуті актуальні потреби України в озброєнні та боєприпасах.

Читайте також: Нам потрібні всі типи зброї: Данілов закликає Захід збільшити військову підтримку України

Заступник керівника ОП подякував державам-партнерам за допомогу, яку отримує Україна задля відсічі агресії росії, і запропонував проводити регулярні зустрічі з метою інформування дипломатів про ситуацію на фронті та обговорення можливостей їхніх країн з підтримки нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Україну прибули системи протиповітряної оборони NASAMS та зенітно-ракетні комплекси Aspide.

Також минулого тижня на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено в Києві міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про новий пакет військової допомоги з Іспанії, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide та ракети до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-