Нам потрібні всі типи зброї: Данілов закликає Захід збільшити військову підтримку України

Нам потрібні всі типи зброї: Данілов закликає Захід збільшити військову підтримку України

Укрінформ
Україна зазнає величезних людських втрат, захищаючи східний кордон НАТО, у той час, як члени Альянсу сперечаються про те, чи потрібно надавати додаткову допомогу нашій країні.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю The Globe and Mail, передає Укрінформ.

"Якщо хтось у якійсь столиці розмірковує, чи варто нам отримувати додаткову військову підтримку, чи ні, я хотів би підкреслити, що саме в цей момент сучасні путінські фашисти вбивають наших громадян. Військових, цивільних і, що найжахливіше, вбивають наших дітей. Не всі у світі сприймають це досить серйозно", - сказав Данілов.

Водночас він не уточнив, які саме країни сумніваються у необхідності надання Україні додаткової підтримки. Він також не назвав конкретного озброєння, якого бракує Збройним силам України. "Нам потрібні всі типи зброї", - сказав він.

За словами секретаря РНБО, Захід має збільшити військову підтримку України, співмірно допомозі, яку союзники москви, зокрема Іран, надають росії.

Данілов наголосив, що Іран постачає росії величезні об’єми військової допомоги – особливо багато безпілотників Shahed, які використовувалися для нападу на електростанції та іншу цивільну інфраструктуру протягом останнього місяця – “тоді як військова підтримка з боку союзників України, можливо, не відповідає тому масштабу викликів, з якими ми можемо зіткнутися в майбутньому”.

Читайте також: Данілов назвав головного ідеолога знищення енергетичної інфраструктури України

Попри перспективу складної зими через атаки росії по українській енергетичній інфраструктурі, Україна все одно продовжить просування на полі бою та звільнення захоплених територій, підкреслив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Україну прибули системи протиповітряної оборони NASAMS та зенітно-ракетні комплекси Aspide.

Читайте також: Кулеба привітав рішення болгарського парламенту надати Україні зброю

Також минулого тижня на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено в Києві міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про новий пакет військової допомоги з Іспанії, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide та ракети до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-