НАТО підтримує право України на захист - Столтенберг

НАТО підтримує право України на захист - Столтенберг

Укрінформ
Країни-члени НАТО надають військову та економічну підтримку Україні, сприяючи її боротьбі, забезпечуючи використання нею свого права на захист.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю телеканалу TRT Haber сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Зараз в Україні йде війна, яка почалася після рішення президента путіна вторгнутися в іншу країну. Ми надаємо нашу військову та економічну підтримку Україні. Ми забезпечуємо використання Україною свого права на захист проти цього нападу росіян», - сказав Столтенберг.

Стосовно погроз рф застосувати ядерну зброю генсек НАТО сказав, що цього не повинно статися.

Читайте також: Столтенберг застеріг росію від брехні про «брудну бомбу» в Україні

«Ось що ми побачили: прямо зараз російські лідери і путін демонструють особливо небезпечну ядерну риторику. Ми завжди говоримо, що в ядерній війні немає переможців. Тому ядерної війни не повинно бути... Якщо вона (ядерна зброя - ред.) буде використана, природа конфлікту зміниться. У цьому контексті міжнародна спільнота висловилася дуже чітко. Ніколи не можна застосовувати ядерну зброю», - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО підкреслив посередницьку роль Туреччини та президента Ердогана в угоді про «зерновий коридор» і докладені зусилля для його функціонування.

Читайте також: Столтенберг подякував Швеції за підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, раніше генсек НАТО заявив про те, що Альянс не дозволить путіну здобути перемогу у розв'язаній ним війні проти України й надаватиме допомогу ЗСУ так довго, як це буде необхідно.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-