Кулеба — про «зернову угоду»: росія давно прийняла рішення відновити «голодні ігри»

Кулеба — про «зернову угоду»: росія давно прийняла рішення відновити «голодні ігри»

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що росія заздалегідь спланувала зірвати «зернову угоду» і тепер намагається це виправдати.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Призупинивши свою участь у «зерновій угоді» під надуманим приводом вибухів за 220 кілометрів від зернового коридору, росія блокує 2 мільйони тонн зерна на 176 суднах, які вже знаходяться в морі — цього достатньо, щоб нагодувати понад 7 мільйонів людей. росія спланувала це заздалегідь», - йдеться у дописі.

За словами Кулеби, поточна черга із зерном накопичилася в Чорному морі з вересня, коли росія почала свідомо затягувати функціонування коридору та прагнути зірвати угоду.

«росія давно прийняла рішення відновити свої голодні ігри і тепер намагається це виправдати», - заявив глава МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні росія звинуватила Україну і Британію в "теракті проти кораблів чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у гарантуванні безпеки “зернового коридору”, і заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

Читайте також: Вашингтон про вихід рф із зернової угоди: перетворюють їжу на зброю

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту не дозволити росії під надуманим приводом заблокувати "зерновий коридор", який гарантує продовольчу безпеку мільйонів людей.

Вранці 29 жовтня на рейді тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи. Україна не підтверджує свою причетність до них.

Читайте також: росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні – Зеленський

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". Гутерреш закликав продовжити термін дії Чорноморської зернової ініціативи, що спливав 22 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-