російські звинувачення України у намірі застосувати «брудну» бомбу є фальшивкою - Столтенберг

російські звинувачення України у намірі застосувати «брудну» бомбу є фальшивкою - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після бесіди із міністрами оборони США та Великої Британії заявив, що союзники по НАТО відкидають фальшиві звинувачення з боку росії на адресу України у підготовці, мовляв, до використання так званої «брудної бомби», та наголосив, що росія не може використовувати такі хибні припущення як передумову для подальшої ескалації.

Як повідомляє Укрінформ, про це Генеральний секретар НАТО написав сьогодні на власній сторінці у мережі Twitter.

«Говорив з секретарем оборони США (Ллойд Остін – ред.), та міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом про сфальшовані звинувачення з боку росії, що Україна готується використати «брудну» бомбу на власній території. Союзники по НАТО відкидають такі звинувачення. Росія не має використовувати їх як претекст для ескалації. Ми залишаємося твердими у нашій підтримці України», - написав Генеральний Секретар НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції, Туреччини, Великої Британії та США під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної» бомби.

Президент Володимир Зеленський вважає, що такі заяви росії свідчать про підготовку самої росії до такої провокації, та закликав світ жорстко відреагувати на такі дії.

Читайте також: США не бачать ознак підготовки до застосування в Україні «брудної бомби» - Білий дім

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, в якій засудили брехливі спроби росії звинуватити Україну у підготовці до застосування «брудної» бомби на власній території, та застерегли росію від подібних провокацій.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати брехню рф про "брудну» бомбу.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-