США не бачать ознак підготовки до застосування в Україні «брудної бомби» - Білий дім

США не бачать ознак підготовки до застосування в Україні «брудної бомби» - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати уважно відстежують ситуацію, пов’язану з риторикою росії щодо ймовірного застосування в Україні «брудної бомби», однак поки що не бачать ознак підготовки до цього.

З такою заявою виступив під час телефонного брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми сприймаємо це серйозно і відстежуємо (розвиток ситуації – ред.), наскільки це можливо, але я також можу сказати, що ми не бачимо ознак підготовки станом на зараз», - зазначив він.

Кірбі вкотре підкреслив позицію офіційного Вашингтона, що заяви російської сторони про начебто підготовку Україною застосування «брудної бомби» на власній території є фальшивими.

У цьому зв’язку представник Білого дому нагадав, що Дмитро Кулеба запросив місію експертів МАГАТЕ відвідати ядерні об’єкти в Україні, аби спростувати брехню рф. «Це є високим рівнем прозорості, який ми вітаємо», - зауважив Кірбі.

Читайте також: рф почала інформаційну кампанію щодо «брудної бомби» для легалізації своїх злочинів – Подоляк

Водночас, указав він, усі бачили, як у минулому росіяни «при нагоді звинувачували інших у тому, що вони самі планували зробити».

Представник адміністрації США ще раз запевнив, що американська сторона ретельно стежить за ситуацією.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони кількох західних країн і «висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною «брудної бомби».

Читайте також: У генштабі Британії заперечили, що Україна планує ескалацію у війні з рф

Невдовзі США, Франція та Британія виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати «брудну бомбу» на власній території та підтвердивши непохитну підтримку нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-