У генштабі Британії заперечили, що Україна планує ескалацію у війні з рф

У генштабі Британії заперечили, що Україна планує ескалацію у війні з рф

Укрінформ
Голова комітету начальників штабів Збройних сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін провів телефонну розмову зі своїм російським колегою валерієм герасимовим, в якій відкинув звинувачення російської сторони у тому, що Україна нібито готується до дій, які сприятимуть ескалації війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

У британському оборонному відомстві, зокрема, повідомили, що ця розмова відбулася за ініціативою російського міністерства оборони.

«Начальник Генштабу відкинув звинувачення росії у тому, що Україна планує дії для ескалації конфлікту, і підтвердив незмінну підтримку Великою Британією України. Військові лідери погодилися з важливістю підтримки відкритих каналів зв’язку між Великою Британією та росією для управління ризиком прорахунків і сприяння деескалації», - йдеться у повідомленні Міноборони Сполученого Королівства.

Як повідомляв Укрінформ, учора міністр оборони російської федерації сергій шойгу здійснив ряд телефонних дзвінків своїм колегам зі Сполучених Штатів, Франції, Великої Британії та Туреччини, під час розмови з якими він намагався переконати їх у тому, що Україна готується використати у війні з росією «брудну ядерну бомбу».

Читайте також: рф навряд чи зможе сформувати боєздатні формування в білорусі – британська розвідка

Після цього глави зовнішньополітичних відомств США, Франції й Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати «брудну бомбу» на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-