рф навряд чи зможе сформувати боєздатні формування в білорусі – британська розвідка

рф навряд чи зможе сформувати боєздатні формування в білорусі – британська розвідка

Укрінформ
Перекидання російських військ до білорусі, ймовірно, є показовим і спрямованим на те, щоб спонукати Україну перекинути частину своїх сил до північного кордону.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«14 жовтня 2022 року президент білорусі олександр лукашенко заявив, що до нового російсько-білоруського угруповання військ будуть залучені 70 тисяч білоруських військових і до 15 тисяч росіян. 15 жовтня 2022 року влада білорусі опублікувала відео, на якому нібито показано прибуття російських військ до білорусі. Проте на сьогодні малоймовірно, що росія справді розмістила значну кількість додаткових військ у білорусі», - заявили у відомстві.

Читайте також: До війни в Україні росія залучила понад вісім тисяч «вагнерівців» - розвідка

В Міноборони Британії зазначили, що росія навряд чи зможе сформувати боєздатні формування заявленої чисельності, оскільки її війська сконцентровані в Україні, а білоруські військові, швидше за все, «зберігають мінімальні можливості для проведення складних операцій».

«Ймовірно, ця заява є спробою продемонструвати російсько-білоруську солідарність і переконати Україну перевести сили на охорону північного кордону», - констатували у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в британській розвідці заявили, що заміна генералів не допомогла армії рф покращити бойові характеристики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-