Кондратюк: Повне ембарго на російські енергоресурси - один із реальних кроків до миру

Кондратюк: Повне ембарго на російські енергоресурси - один із реальних кроків до миру

Укрінформ
Повне ембарго на закупівлю російського газу, нафти та інших енергоносіїв – це один із реальних кроків до миру і безпеки в Європі.

Про це заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

Кондратюк висловила солідарність із прем'єр-міністром Бельгії Олександром де Кроо, який наполягає, що Європейський Союз має якнайшвидше відмовитися від російського газу і нафти, після чого росія не зможе фінансувати війну проти України.

Вона зацитувала частину виступу бельгійського прем’єра на саміті ЄС у Брюсселі: "Я вважаю, що чинний пакет санкцій ефективний. Він завдає шкоди росії. Наступний елемент – енергетика. Ми маємо менше купувати газу у росії, який фінансує її війну… Чим швидше ми скажемо росії – нам не потрібен ваш газ, ваша нафта - тим швидше вони стануть неспроможними фінансувати свою війну".

Віцеспікерка українського парламенту наголосила, що російський газ і нафта – це зброя. Кондратюк констатувала, що гроші, отримані від їх експорту, спрямовуються на російську армію, яка вчиняє геноцид, воєнні злочини і терористичні атаки проти українського народу.

"Повне ембарго на закупівлю російського газу, нафти та інших енергоносіїв – це один із реальних кроків до миру і безпеки в Європі. Досить вже фінансувати імперію зла", – підсумувала заступниця Голови ВР.

Читайте також: Данілов: Мета санкцій - зафіксувати в історії всіх сучасних фашистів

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Європейський Союз остаточно ухвалив восьмий пакет санкцій проти росії через спробу «анексії» Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголосив, що у наступний, дев'ятий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії має увійти відключення решти банків від SWIFT, обмеження ціни або заборона на експорт газу, заборона заходу суден у російські порти та на видачу віз росіянам. Санкції також мають розширюватися і щодо білорусі.

Крім того, за його словами, потрібно обмежити ціну на російський газ або запровадити заборону на його експорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-