Данілов: Мета санкцій - зафіксувати в історії всіх сучасних фашистів

Данілов: Мета санкцій - зафіксувати в історії всіх сучасних фашистів

Укрінформ
Запровадження санкцій проти представників рф мають аспект не лише економічний, а й історичний - вони мають бути в зафіксовані в історії як фашисти.

Про це заявив в ефірі телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми цього не будемо цього робити (запроваджувати санкції — ред.), то діти і онуки тої ж Скабєєвої будуть вважати, що їхня бабуся була за мир, любов, дружбу і таке інше. Ми маємо історично лишати ці процеси, щоб це було зафіксовано в історії. Тому що це сучасний фашизм. І всі, хто бере у ньому участь, всі сучасні фашисти мають стояти на обліку», - наголосив Данілов.

Він зазначив, що питання запровадження санкцій — це тривалий процес, тому що йде перевірка всіх без винятку. Секретар РНБО повідомив, що зроблено три ступені перевірки — СБУ, Кабмін, РНБО, щоб не було помилок. «Щоб не довелося виправляти. Сьогодні випрацьовуємо ці речі юридично бездоганно», запевнив він.

Читайте також: Мати позашлюбних дітей шойгу намагається повернути посвідку на проживання у Литві через суд

Також Данілов підкреслив, що й санкції проти колаборантів є надзвичайно важливими, бо колаборанти ще гірші, ніж росіяни, — вони стали на бік фашизму і є співучасниками злочину, за який будуть рано чи пізно відповідати. «Те, що вони роблять, не вкладається у голові — як можна підтримувати вбивства? А діячі, які вважають себе співаками і по росії шастають зі своїми гай-гей. Я не знаю, як їх земля буде носити, як вони зможуть хоч крок ступити на нашу землю», – зауважив Данілов.

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський 19 жовтня ввів у дію рішення РНБО про санкції стосовно російських фізичних і юридичних осіб. У списку - 2507 фізичних осіб, серед них олігархи, представники бізнесу, пропагандисти, а саме: Алішер Усманов, Аркадій Ротенберг, Сулейман Керімов, Олександр Пономаренко, Михайло Фрідман, Леонід Міхельсон, Володимир Лісін, а також їхні родичі та інші.

Потрапили й представники шоу-бізнесу: ведуча Регіна Тодоренко, співачки Ані Лорак, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова, співаки Олег Газманов, Тіматі, Микола Басков, Стас Михайлов, Надія Бабкіна, Юлія Чичеріна, актори Іван Охлобистін, Михайло Боярський, Сергій Безруков, Михайло Пореченков; окупаційних адміністрацій: Кирило Стремоусов, Володимир Сальдо, Володимир Рогов, Костянтин Іващенко тощо; пропаганди: Ольга Скабєєва, Володимира Соловйов та члени його родини, Тигран Кеосаян; військової сфери: фінансист групи “Вагнера” Євген Пригожин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-