Посол Німеччини: російський наратив, що ми знову втекли з Києва – це фейк-ньюс

Посол Німеччини: російський наратив, що ми знову втекли з Києва – це фейк-ньюс

Укрінформ
російський наратив, начебто німецькі дипломати після масованих атак на столицю знову евакуювалися з Києва, – це фейк-ньюс. Посольство продовжує працювати, як і раніше.

Про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нас питали інші посольства, чи ми дійсно працюємо, тому що російський наратив такий, що ми вже знову втекли. Але це не так. Це насправді фейк-ньюс, і ми по всіх каналах – через твіти, присутність на різних заходах – намагаємося показати, що ми тут, в Києві, і працюємо», – сказала Фельдгузен.

Вона зазначила, що посольство Німеччини, так само, як інші диппредставництва, працює у тому ж режимі, як і до масованих російських атак на столицю.

Читайте також: Посольство Японії не збирається евакуюватися з Києва

«Ми тут у тому складі, як це спланували. У нас є дуже різні завдання, як і до цих нападів. Ми стоїмо пліч-о-пліч з українським суспільством, і я дійсно вражена тим, як спокійно, особливо кияни, переживають це все. Ми намагаємося взяти це за приклад і просто продовжувати свою роботу», - зазначила посол Німеччини.

Як повідомлялося, речник МЗС Олег Ніколенко у вівторок, 18 жовтня, заявив, що жодна іноземна установа не повідомляла МЗС України про наміри виїхати.

російські війська вранці 10 жовтня здійснили ракетні атаки на українські міста. Загалом по території України було випущено понад 80 ракет. Тоді було пошкоджено будівлю, де розташований візовий відділ посольства ФРН.

17 жовтня вранці росія атакувала Київ 28 дронами. Зафіксовано п’ять влучань. Зокрема, було зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі столиці. Кількість загиблих від удару по будинку зросла до п’яти.

18 жовтня в Києві двоє людей загинули через ракетну атаку російських військових на енергетичну інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-