У МЗС прокоментували вкиди про «евакуацію» посольств із Києва

У МЗС прокоментували вкиди про «евакуацію» посольств із Києва

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України спростувало російські вкиди про функціонування іноземних дипломатичних представництв у Києві.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зараз відбувається багато неправдивих вкидів про функціонування іноземних дипломатичних представництв. Здебільшого їх роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку. Останній приклад – раптове «закриття» посольства Сербії, яке насправді виїхало із Києва ще в березні», – зазначив дипломат.

Ніколенко підкреслив, що МЗС постійно підтримує зв'язок із іноземними посольствами, які повернулися до України після 24 лютого. За його інформацією, наразі жодна установа — США, Великої Британії, Канади, ЄС та багато інших — не повідомляла про наміри виїхати за межі української території.

Речник міністерства зауважив, що обов’язком кожної держави є турбота про своїх громадян за кордоном, а також що з інтенсифікацією росією ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі деякі країни поновили рекомендації для свої громадян виїхати за межі України.

«Аналогічно робить і Україна, коли йдеться про загрозу для українців за кордоном. Сприймаємо рекомендації Китаю та Єгипту саме як реагування на обстріли росією Києва 10 жовтня», – наголосив Ніколенко.

Дипломат також відзначив, що тиждень тому росія поцілила по двох дипломатичних установах в Києві, завдавши руйнувань їхнім будівлям. З огляду на це він закликав іноземних дипломатів, так само як і українців, не нехтувати сигналами тривоги та ховатися в укриттях, коли з’являється небезпека.

«Українська сторона продовжуватиме докладати максимальних зусиль задля захисту дипломатичних установ відповідно до своїх зобов’язань в рамках міжнародного права», – зазначив речник МЗС України.

Читайте також: Посольство Японії не збирається евакуюватися з Києва

Як повідомлялося, російські війська вранці 10 жовтня здійснили ракетні атаки на українські міста. Загалом по території України було випущено понад 80 ракет. Тоді було пошкоджено будівлю, де розташований візовий відділ посольства ФРН.

17 жовтня вранці росія атакувала Київ 28 дронами. Зафіксовано п’ять влучань. Зокрема, було зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі столиці. Кількість загиблих від удару по будинку зросла до п’яти.

18 жовтня в Києві двоє людей загинули через ракетну атаку російських військових на енергетичну інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-