Спікерка парламенту Латвії: Не можна поступатися ядерному шантажу рф

Спікерка парламенту Латвії: Не можна поступатися ядерному шантажу рф

Укрінформ
Голова Саейми Латвії Інара Мурнієце заявила, що не можна поступатися російському шантажу ядерною зброєю, оскільки після цього шантажист стає лише агресивнішим, навпаки – треба продовжувати відправляти в Україну озброєння, забезпечувати її системами ППО.

Про це Мурнієце сказала в інтерв’ю Укрінформу.

«Щодо ядерного шантажу, то так – росія займається цим. Але шантажист зазвичай слабкий. Це показник того, що він не може перемогти іншим способом. І зрозуміло, що не можна поступатися шантажу. Інакше він стає лише агресивнішим», - сказала Мурнієце.

При цьому вона позитивно оцінила те, що лідери країн світу виступили з посланням до росії з цього приводу. «Пролунали дуже серйозні попередження щодо того, що станеться, якщо росія тією чи іншою мірою здійснить свої ядерні погрози. Наслідки для російського режиму в такому разі будуть фактично фатальними. Думаю, це достатньо хороші підстави, щоб стримувати росію від непрогнозованих дій. Тому що, повторю ще раз, переговори із шантажистами неприпустимі», - підкреслила спікерка Саейми.

За її словами, кремль сьогодні руйнує світові відносини, правовий світоустрій. Тому демократичному світу треба продовжувати всіма силами підтримувати Україну в боротьбі проти агресії, одночасно посилюючи міжнародну ізоляцію росії. «Але найголовніше – це продовжувати відправляти в Україну озброєння, забезпечувати її системами ППО», - підсумувала Мурнієце.

Читайте також: Країни Балтії закликали створити спецтрибунал щодо злочинів рф проти України

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня в Брюсселі відбулося шосте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Участь у зустрічі взяли представники 50 країн, які погодилися забезпечувати підтримку оборонних можливостей України на тлі російської агресії. Одним з основних питань, які розглядалися на засіданні в Брюсселі, було забезпечення України більшою кількістю сучасних систем протиповітряної оборони.

Фото: Пресслужба Саейми Латвії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-