росії доведеться відповісти за свої злочини в Україні - МЗС Франції

росії доведеться відповісти за свої злочини в Україні - МЗС Франції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявляє, що росії доведеться відповісти за свої злочини в Україні.

На цьому вона наголосила, виступаючи перед депутатами Національної асамблеї, передає кореспондент Укрінформу.

“Вчора, і меншою мірою сьогодні, росія цілком свідомо поцілила у цивільні території та інфраструктуру з простою метою - вселити страх у населення, яке бореться за свою свободу”, - зазначила Колонна.

Читайте також: Франція посилить свою військову присутність у Східній Європі

При цьому вона підкреслила, що міжнародне право є чітким: навмисно завдавати удари по цивільним - це воєнний злочин.

“росії доведеться відповісти за свої дії на додаток до злочинів, які вже розкрито в Бучі, Ірпіні, Ізюмі, Маріуполі та в інших місцях України”, - наголосила Колонна.

Читайте також: США в ОБСЄ назвали обстріли росією українських міст воєнними злочинами

Вона зауважила на сьогоднішньому спілкуванні президента Франції Еммануеля Макрона з його колегами по G7 за участю президента України Володимира Зеленського.

“Ця терміново необхідна зустріч дозволить нагадати про нашу єдність і нашу рішучість підтримувати Україну, щоб вона могла забезпечити свій військовий і цивільний захист”, - зазначила Колонна.

Читайте також: Євросоюз про ракетні обстріли рф: Атаки проти цивільних є воєнними злочинами

При цьому вона підкреслила внесок Франції у цю справу, нагадавши про гуманітарну та іншу допомогу, яку Франція надає Україні.

“Водночас ми хочемо, щоб росія зрозуміла, що вона — у глухому куті. Її армія відступає, її економіка відступає, її дипломатія відступає - як ми це побачимо завтра на Генеральній Асамблеї ООН під час голосування щодо “анексій”, які росія здійснила на українських територіях”, - сказала Колонна.

“росія обрала війну, вона повинна обрати вихід з цього глухого кута і відновити територіальну цілісність України”, - підсумувала глава французької дипломатії.

Читайте також: Група В9 нагадала рф, що воєнні злочини «не мають термінів давності»

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня російська федерація здійснила масований ракетний удар по всій території України. Лише за ранок були випущені понад 80 крилатих ракет й 24 безпілотники. Унаслідок ворожих обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

11 жовтня рф знову вдалася до масованих обстрілів інфраструктурних об'єктів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-