Євросоюз про ракетні обстріли рф: Атаки проти цивільних є воєнними злочинами

Євросоюз про ракетні обстріли рф: Атаки проти цивільних є воєнними злочинами

Укрінформ
Євросоюз найрішучішим чином засуджує невибіркові російські атаки на українські міста та нагадує, що такі атаки на мирне населення є воєнними злочинами.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у вівторок у Відні.

"Ці атаки з боку росії націлені на завдання максимальної шкоди мирному населенню. Невибіркові атаки на цивільних осіб або цивільні об'єкти без розрізнення, а також навмисні напади на мирне населення як таке або на окремих цивільних осіб, які не беруть участі у бойових діях, заборонені міжнародним гуманітарним правом і є воєнними злочинами", - йдеться у заяві.

Читайте також: Стефанчук - про надання Україні ППО: Очікуємо на парламентську реакцію G7, G20 та Євросоюзу

Було наголошено, що керівництво росії та її спільник – режим лукашенка в білорусі – а також усі відповідальні та причетні до будь-яких воєнних злочинів, скоєних в Україні, "будуть притягнуті до відповідальності".

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб справедливість восторжествувала", - заявили в ЄС.

У Євросоюзі найрішучішим чином засудили жахливі російські атаки на українські міста та назвали їх "варварськими і боягузливими".

Читайте також: США в ОБСЄ назвали обстріли росією українських міст воєнними злочинами

Крім того, у ЄС заявили про серйозне занепокоєння "діями росії на Запорізькій атомній електростанції та навколо неї, а також на інших ядерних об’єктах і майданчиках в Україні", зазначивши, що рф "значно підвищує ризик ядерної аварії".

Також у ЄС назвали "абсолютно неприйнятними" безпідставні звинувачення білоруського режиму на адресу України та закликали мінськ "утриматися від будь-якої подальшої участі в жорстокій, бездушній і незаконній агресивній війні росії проти України і, зокрема, негайно припинити використання території білорусі як плацдарму для нападів на Україну та українське цивільне населення".

"ЄС залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та вимагає від росії негайно, повністю та безумовно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи незаконно анексовану Автономну Республіку Крим і місто Севастополь", - зазначається у заяві.

Читайте також: Україна очікує від Євросоюзу €5 мільярдів макрофінансової допомоги до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, уранці 10 жовтня російські війська вдалися до масованих обстрілів усієї України, спрямувавши вогонь проти цивільного населення. Внаслідок цієї атаки загинуло щонайменше 19 цивільних осіб, ще 108 зазнали поранень. Крім того, значних пошкоджень зазнали об’єкти критичної інфраструктури.

За даними Генштабу, протягом поточної доби російські війська знову завдали масованого ракетного удару, випустивши по Україні майже 30 крилатих ракет. Також ворогом здійснені сім авіаційних ударів і близько 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Підрозділи протиповітряної оборони України на різних напрямках знищили 21 крилату ракету й 11 безпілотних літальних апаратів росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-