Стефанчук - про надання Україні ППО:  Очікуємо на парламентську реакцію G7, G20 та Євросоюзу

Стефанчук - про надання Україні ППО: Очікуємо на парламентську реакцію G7, G20 та Євросоюзу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив питання надання Українській державі сучасних систем протиповітряної оборони зі спікерами парламентів G7, G20, Європейського Союзу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в ефірі телемарафону спікер українського парламенту розповів, що партнери запевнили його в сприянні надання Україні сучасної ППО.

Стефанчук, наголосив, що нині Україна потребує найсучасніших систем протиповітряної оборони. Він розповів, що обговорив це питання з усіма спікерами парламентів G7, G20 та Європейського Союзу.

"Ми будемо очікувати на відповідну парламентську реакцію з боку моїх колег. Вони всі запевнили мене в тому, що докладуть усіх зусиль, щоб Україна отримала найсучасніше та наймодерновіше обладнання", – додав Голова ВР.

Читайте також: Президент Латвії закликав надати Україні зброю, необхідну для прискорення поразки рф

При цьому Стефанчук додав, що для України також дуже важливо, щоб увесь світ і політично, і юридично визнав дії російської федерації тероризмом.

"Для нас дуже важливо, щоб увесь світ і політично, і юридично визнав, що те, що сьогодні робить російська федерація, має єдине визначення – тероризм. Учорашні дії були яскравим свідченням того, що рф, яка зазнає втрат і відступу на фронті, обирає інший шлях – воювати з мирним населенням. У всьому світі це називається тероризмом і має відповідні наслідки", – сказав Стефанчук.

Читайте також: Кулеба припускає, що деякі країни визнають рф державою-терористом

Пізніше спікер українського парламенту записав відеозвернення в центрі Києва на місці вчорашніх ракетних ударів.

Як повідомлялося, 10 жовтня російські війська завдали численні удари по території всієї України. Обстріли спрямовані проти цивільного населення, є руйнування об'єктів інфраструктури, жертви серед мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-