Ядерний шантаж росії не знизить підтримки України - Міноборони Латвії

Ядерний шантаж росії не знизить підтримки України - Міноборони Латвії

Укрінформ
Публічний ядерний шантаж з боку росії у зв'язку з невдачами у війні з Україною може посилитися. До цього потрібно бути готовими і не знижувати надання підтримки Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на заяву для преси Міноборони Латвії.

У міру того, як військові невдачі росії в її невиправданій війні в Україні продовжуються, риторика ядерного шантажу стає дедалі помітнішою у публічній сфері. У тому числі не виключено, що відбудуться навчання російських стратегічних ядерних сил "Гром", які традиційно проходили в жовтні. Так росія намагається впоратися зі своїми військовими невдачами і вплинути на ситуацію на українських фронтах.

Міноборони Латвії очікує, що публічний шантаж росії щодо ядерної зброї може посилитися. Така публічна комунікація з боку рф здійснюється навмисно, щоб посіяти паніку як в Україні, так і в міжнародній спільноті.

Читайте також: Потрібна жорстка відповідь на ядерний шантаж рф, інакше будуть війни з мільйонами жертв – ОП

«Альянс НАТО серйозно ставиться до ядерних погроз росії та уважно стежить за розвитком подій. При цьому, як неодноразово наголошували генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і лідери країн-членів НАТО, ця безвідповідальна риторика росії ніяк не знизить підтримку західними країнами України в боротьбі за її суверенітет і територіальну цілісність», - наголосив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Навчання сил стратегічного стримування з пусками балістичних та крилатих ракет востаннє проводилося росією 19 лютого 2022 року на тлі підготовки до повномасштабного вторгнення в Україну. Разом з президентом росії володимиром путіним у командному пункті за навчаннями спостерігав самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко.

Раніше ці навчання "Гром" проводилися щорічно, як правило, восени. Однак після навчань 17 жовтня 2019 року була велика перерва – до 19 лютого 2022-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-