Казахстан видаватиме росії ухилянтів від мобілізації, які перебувають у розшуку

Казахстан видаватиме росії ухилянтів від мобілізації, які перебувають у розшуку

Укрінформ
Глава МВС Марат Ахметжанов заявив, що Казахстан видаватиме росії громадян, які розшукуються за ухилення від мобілізації, якщо їх оголосять у розшук.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vlast.kz.

«Якщо це кримінальне правопорушення. Сьогодні щодня, як з боку росії, так і з нашого боку, ведеться видача, в рамках Мінської конвенції та в рамках надання правової допомоги, ратифікованих нашими парламентами. Якщо військкомати шукатимуть - це не є правовою підставою для їх видачі», - сказав Ахметжанов.

За його словами, у разі, якщо російська сторона оголошуватиме своїх громадян у розшук у рамках порушених кримінальних справ, Казахстан "встановлюватиме і видаватиме цих осіб у порядку екстрадиції до рф".

Міністр додав, що загалом за дев'ять місяців до Казахстану прибуло 1,7 млн громадян росії, у 2018-2019 роках приїжджало близько 3 млн.

Читайте також: путін розуміє, що програє: Держдеп про мобілізацію і брязкання ядерною зброєю

"Наразі до нас надійшла інформація, ми її звірили з даними прикордонної служби: близько 98 тисяч росіян заїхало в Казахстан з 21 вересня, виїхало 64 234 росіян", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін оголосив 21 вересня "часткову мобілізацію" для продовження війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-