Лідери країн Вишеградської четвірки обговорять російсько-українську війну 11 жовтня

Лідери країн Вишеградської четвірки обговорять російсько-українську війну 11 жовтня

Укрінформ
На саміті Вишеградської четвірки, який відбудеться у словацькій столиці Братиславі 11 жовтня, президенти Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини обговорять російсько-українську війну та енергетичну кризу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Прага.

За словами директора департаменту закордонних справ адміністрації президента Чехії Рудольфа Їндрака, не виключено, що політики на зустрічі також порушать інші актуальні питання, а також розглянуть внутрішньополітичну ситуацію в окремих країнах.

Зазначається, що зустріч глав держав організована Словаччиною у рамках її головування у країнах Вишеградської групи. Зустріч проводиться раз на рік, традиційно восени, а наступного року відбудеться у Чеській Республіці, яка прийме головування в V4 від Словаччини. Саміт глав держав V4 є першою зустріччю представників Вишеградської четвірки на такому високому рівні від початку російської агресії в Україні.

У той час як Чехія, Польща та Словаччина входять до основних країн, що підтримують Україну, Угорщина, зокрема, дотримується досить стриманого погляду на антиросійські санкції.

Читайте також: В МЗС Польщі закликали Радбез ООН розглянути ініціативи України щодо спецтрибуналу

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава хоче відновити тісні контакти з Будапештом, зокрема в рамках зустрічей Вишеградської групи, незважаючи на значні розбіжності щодо відносин з росією, ставлення до російської агресії та допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-