Мексика пропонує створити в ООН «комітет для діалогу та миру» в Україні

Мексика пропонує створити в ООН «комітет для діалогу та миру» в Україні

Укрінформ
Делегація Мексики в ООН проведе консультації з країнами-членами ООН з приводу запропонованої президентом цієї країни ініціативи зі створення "комітету діалогу та миру" в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив глава МЗС Мексики Марсело Ебрард під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

"Делегація Мексики проведе необхідні консультації для того, щоб безпристрасно добросовісні учасники могли внести вклад у посередницькі зусилля генерального секретаря ООН та в роботу такого комітету. Ми сподіваємося, що ця ідея буде підтримана країнами-членами ООН", - заявив він.

За словами міністра, ця ініціатива президента Мексики щодо створення "комітету діалогу та миру" в Україні покликана "посилити посередницькі зусилля генерального секретаря Антоіну Гуттеріша". Пропонується, щоб до "комітету" увійшли глави держав та урядів, а також Папа Римський Франциск.

Читайте також: Генсек ООН не бачить жодних ознак припинення росією війни проти України

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що міністр закордонних справ Марсело Ебрард на засіданні Генасамблеї ООН запропонує план створення «комітету з діалогу та миру» для негайного припинення бойових дій в Україні. За його словами, ініціатива буде спрямована на досягнення перемир'я щонайменше на п'ять років «задля миру між усіма націями».

Обрадор також розкритикував антиросійські санкції та «масове постачання» зброї в Україну, назвавши їх «діями, які сприяли тривалому протистоянню, додатковою порцією ірраціональності».

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк відреагував на ініціативу президента Мексики, зазначивши, що це цей план вигідний лише для росії, оскільки дасть їй час відновити резерви перед новим наступом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-