В ОП відреагували на «мирні» пропозиції президента Мексики: ваш «план» — це план росії

В ОП відреагували на «мирні» пропозиції президента Мексики: ваш «план» — це план росії

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк відреагував на ініціативу президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора утворити «Комітет з діалогу та миру» для негайного припинення бойових дій в Україні, зазначивши, що це цей план вигідний для росії, оскільки дасть їй час відновити резерви перед новим наступом.

Про це Подоляк написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Миротворці», які використовують війну як тему для власного PR, викликають лише подив. Андресе Мануелю Лопесе Обрадору, ваш план — це залишити мільйони під окупацією, збільшити кількість масових поховань та дати росії час відновити резерви перед новим наступом? Тоді ваш «план» — це російський план», - написав Подоляк.

Читайте також: Німеччина неправильно відреагувала на російську анексію Криму - Шольц

16 вересня Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що міністр закордонних справ Марсело Ебрард на засіданні Генасамблеї ООН запропонує план створення «Комітету з діалогу та миру» для негайного припинення бойових дій в Україні. За його словами, ініціатива буде спрямована на досягнення перемир'я щонайменше на п'ять років «задля миру між усіма націями».

Обрадор також розкритикував антиросійські санкції та «масове постачання» зброї в Україну, назвавши їх «діями, які сприяли тяглому протистоянню, додатковою порцією ірраціональності».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-