Мексика в ООН хоче запропонувати п'ятирічний план досягнення перемир'я в Україні

Мексика в ООН хоче запропонувати п'ятирічний план досягнення перемир'я в Україні

Укрінформ
На Генасамблеї ООН глава МЗС Мексики Марсело Ебрард має намір запропонувати план створення "Комітету з питань діалогу та миру" для припинення бойових дій в Україні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на СNN.

Йдеться про те, що пропозиція буде спрямована на досягнення перемир'я не менше ніж на п'ять років на користь миру між усіма націями.

"План, який буде оприлюднений на майбутній Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, дозволить присвятити час вирішенню значних та серйозних економічних та соціальних проблем, що стосуються народів світу", - сказав мексиканський президент Лопес Обрадор.

Читайте також: Українці мають самі визначати умови перемир’я - глава мінфіну Німеччини

За його словами, пропозиція передбачає, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, Папа Римський Франциск і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступлять посередниками в комітеті.

Обрадор також додав, що сподівається, що пропозиція має дати "початок прямим переговорам між лідерами України та росії".

Читайте також: Перемир’я означатиме ескалацію з боку рф у майбутньому – Подоляк

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-