Перемир’я означатиме ескалацію з боку рф у майбутньому – Подоляк

Перемир’я означатиме ескалацію з боку рф у майбутньому – Подоляк

Укрінформ
Переговорний процес із російською федерацією щодо припинення війни наразі є невигідним ні для України, ні для Європи, оскільки будь-яке тимчасове перемир’я означатиме продовження агресії з боку рф у майбутньому.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю німецькому виданню Bild, повідомляє Укрінформ із посилання на пресслужбу ОП.

«Переговорний процес сьогодні зафіксує тимчасове перемир’я у війні, яка не буде завершена. Відповідно російська федерація вважатиме це перемогою й далі претендуватиме на просування своєї експансіоністської політики. Тому перемир’я зараз означатиме лише наступний етап війни через певний час», – сказав Подоляк.

Він зауважив, що в разі такого неповного завершення війни в Україну не ризикнуть повертатися багато наших громадян, не прийдуть інвестиції.

«Це буде «сіра зона», яка наростає і яка постійно тиснутиме на Європу. Європа буде змушена постійно інвестувати сюди великі кошти, щоб якось підтримувати цю територію в життєздатному стані. Це невигідно Європі у середньостроковій і довгостроковій перспективі», – вважає радник керівника ОП.

На його думку, Німеччині та іншим країнам Європейського Союзу переговорний процес зараз невигідний, оскільки це спровокує росію на більш зухвалу поведінку в економічному, політичному, дипломатичному плані.

Водночас Подоляк зазначив, що в Україні через війну суттєво знижується якість життя, у Європі також спостерігатиметься певне погіршення. «Але це плата за таку інтенсивну війну, якої не було з часів Другої світової. І цю війну потрібно правильно закінчити, якщо ви не хочете платити весь час», – наголосив він.

Радник керівника ОП додав, що починати розмови щодо переговорів з державою-агресором можна буде лише тоді, коли відбудеться крах останньої надії рф «дотиснути» Україну військовим шляхом. «Лише після того, як росія зрозуміє, що вона більше не зможе вести війну», – підсумував він.

Читайте також: Усі козирі рф уже використані - Подоляк

Як повідомлялося, 29 березня в Стамбулі відбувся раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України. Це був останній очний етап переговорів.

Пізніше переговорний процес було зупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-