Українці мають самі визначати умови перемир’я - глава мінфіну Німеччини

Українці мають самі визначати умови перемир’я - глава мінфіну Німеччини

Укрінформ
Українці зараз борються за своє життя та право на самовизначення і лише вони можуть визначати умови для припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse.

«Це питання, на яке спочатку мають відповісти українці. На них напали, вони зараз борються за своє право на самовизначення, за своє життя. Вони можуть визначити умови, за яких може йти мова про припинення вогню», - прокоментував Лінднер питання про те, чи бачить він зараз дипломатичні можливості для припинення війни.

Крім того, глава Мінфіну ФРН прокоментував заклики з боку окремих австрійських та німецьких політиків до перегляду санкцій ЄС проти рф. За його словами, «скасування санкцій зіграло б на руку путіну і сприймалося б як ознака слабкості». «Санкції значно послаблять правління путіна. Для Європи криза також є можливістю інвестувати в чисті технології та не лише зменшити, але й припинити залежність від росії», - сказав Лінднер.

Також міністр фінансів назвав «абсурдними» пропозиції щодо запуску російського газопроводу «Північний потік-2» задля подолання дефіциту газопостачання в ЄС. «путін не хоче постачати нам газ, тому відкриття ще однієї труби не допоможе. А політичний сигнал все одно буде руйнівним. Не лише тому, що це посилить путіна, але й тому, що це розколе ЄС і оборонний альянс НАТО», - заявив він.

Читайте також: газпром бреше про технічну несправність на «Північному потоці» - Єврокомісія

Як повідомлялося, після восьми років ведення гібридної війни проти України 24 лютого 2022 року російська федерація відкрито вторглася в Україну. За понад шість місяців війни сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 50 тис. російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-