газпром бреше про технічну несправність на «Північному потоці» - Єврокомісія

газпром бреше про технічну несправність на «Північному потоці» - Єврокомісія

Укрінформ
Черговим перериванням постачання газу через газопровід «Північний потік – 1» під надуманим приводом «технічних причин» російський газпром ще раз довів свою ненадійність як постачальник газу.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні на власній сторінці у мережі Twitter написав речник Європейської комісії Ерік Мамер.

«Оголошення "газпрому" сьогодні вдень про те, що він знову закриває "Північний потік-1" під обманним приводом, є ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника. Це також доказ цинізму росії, оскільки вона вважає за краще спалювати газ замість того, щоб виконувати контракти», - написав речник Єврокомісії.

Читайте також: Зеленський: рф щоденно спалює газу на €10 мільйонів, щоб спричинити кризу в Європі

Як повідомлялося, сьогодні російський газовий монополіст газпром зупинив на невизначений термін роботу «Північного потоку», мотивуючи це тим, що технічне обслуговування єдиної робочої турбіни виявило несправності, які потрібно усунути.

Від початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року, у відповідь на солідарність, яку ЄС виявив із спротивом України, кремль свідомо провокує в Європі енергетичну кризу. Протягом літа під різними приводами газпром знижував поставки «Північним потоком». Станом на 15 липня прокачування газу було знижено до 60% від планового показника, пізніше - до 20%.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: Настав час обмежити ціну на російський газ

Раніше російський газпром у період з 11 по 21 липня призупиняв постачання газу «Північним потоком» під приводом проведення планових профілактичних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-