Штайнмаєр: Допомога Німеччини Україні не має термінів – буде, скільки потрібно

Штайнмаєр: Допомога Німеччини Україні не має термінів – буде, скільки потрібно

Укрінформ
Німеччина розділяє страждання мільйонів українців та допомагатиме стільки, скільки це буде потрібно.

Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час зустрічі з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу парламенту.

Він зазначив, що Німеччина діє з переконання, що Україна є державою, на яку напали. «Ми розділяємо страждання мільйонів українців та українок, і наша допомога не закінчиться. Вона не має термінів. Попри економічні труднощі, з якими зараз стикається наше суспільство, ми будемо й надалі вас підтримувати. Стільки, скільки це буде потрібно», - запевнив Штайнмаєр.

Читайте також: Німеччина вирішила дати Україні більше РСЗВ, коли побачила їхню ефективність - Шольц

Стефанчук зі свого боку закликав президента Німеччини посприяти ухваленню рішень щодо військової допомоги Україні, адже перемога залежить від наявності сучасної зброї. «І для мене важливо було почути, що Німеччина буде й надалі підтримувати Україну», — сказав він.

Спікер Верховної Ради вірить у те, що Україна у цій розв’язаній росією війні не просто вистоїть, а й переможе: «Переходимо від філософії переконання, що ми можемо вистояти, до філософії, що ми переможемо».

На його думку, нинішні події на фронті є справжнім переломним моментом. «Є декілька компонентів, які цьому сприяли. По-перше, героїзм української армії. По-друге, допомога наших партнерів, фінансова та насамперед військова. По-третє, велике підняття духу в суспільстві, у цивілізованому світі, що ми продемонстрували, що можемо перемогти у цій війні», — сказав Стефанчук, додавши, що «ми маємо завершити цю війну швидко. І завершити перемогою України».

Читайте також: Стефанчук закликав Німеччину стати першою країною, яка почне постачати Україні сучасні танки

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міністра оборони ФРН Крістіне Ламбрехт, Бундесвер поставить ще дві реактивні системи залпового вогню MARS II із 200 ракетами в поєднанні з навчанням від Бундесверу. Бундесвер також надасть 50 броньованих автомобілів типу “Dingo ATF”».

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-