Київський безпековий договір: у кремлі відреагували черговими погрозами

Київський безпековий договір: у кремлі відреагували черговими погрозами

Укрінформ
кремлівські пропагандисти відреагували на ймовірне підписання Київського безпекового договору, видавши чергову порцію погроз, зокрема щодо розв’язування третьої світової війни.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє в Телеграмі

«Пропаганда рф засуджує експертні рекомендації щодо механізмів безпекових гарантій для України, як основу майбутнього «Київського безпекового договору», — ідеться в повідомленні.

Так, за даними Центру, заступник голови ради безпеки росії дмитро медведєв заявив, що «Київський проєкт гарантій безпеки є прологом третьої світової війни. Західним країнам не вдасться відсидітись... їхні люди хапнуть горя по повній... буде горіти земля й плавитися бетон».

Читайте також: Консультації з потенційними країнами-гарантами безпеки України розпочнуться негайно – Єрмак

Речник кремля дмитро пєсков запевнив, що в разі підписання Київського безпекового договору реакція рф буде негативною. За його словами «проєкт актуалізує проведення «спеціальної військової операції», оскільки в ньому є орієнтир на членство в НАТО, що є головною загрозою. Україна має ліквідувати загрози безпеки для рф», - заявив пєсков.

Зі свого боку голова ліберально-демократичної партії росії леонід слуцький заявив, що «усе спрямоване на подальшу ескалацію, а не на вирішення поточної ситуації – це про те, як Заходу й надалі протистояти з росією на українському плацдармі».

Читайте також: Київський безпековий договір не буде повторенням Будапештського меморандуму - Расмуссен

Так званий голова «днр» деніс пушилін назвав згаданий проєкт «обманом і самообманом, спрямованим не на гарантії безпеки, а на створення ще більшої небезпеки для українців». За його словами, влада України, нібито, «не втрачає надій втягнення в конфлікт третіх держав».

«Поширення зазначених тез та відповідних погроз означає значну стурбованість кремля дієвістю дипломатичних зусиль української влади», – підкреслили в ЦПД.

Читайте також: Президент: Працюємо над тим, щоб гарантами безпеки України стали найсильніші суб’єкти вільного світу

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Офіс Президента опублікував рекомендації щодо безпекових гарантій для України, які передбачають створення Київського безпекового договору, що має об’єднувати Україну та групу держав-гарантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-