Президент: Працюємо над тим, щоб гарантами безпеки України стали найсильніші суб’єкти вільного світу

Президент: Працюємо над тим, щоб гарантами безпеки України стали найсильніші суб’єкти вільного світу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що влада працює над тим, щоб гарантами безпеки України стали найсильніші суб’єкти вільного світу.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні.

"Маємо результат у нашій роботі над гарантіями безпеки для нашої держави. Сьогодні був презентований пакет рекомендацій міжнародної групи під керівництвом Андрія Єрмака і Андерса Фога Расмуссена – саме такі рекомендації мають увійти в основу майбутньої системи безпекових договорів, які дадуть українцям спокій і зможуть гарантувати недопущення будь-якої війни проти України. Ми працюємо над тим, щоб гарантами безпеки нашої держави стали найсильніші суб’єкти вільного світу", - сказав Президент.

Він додав, що на багатосторонньому та двосторонньому рівні має бути детально визначено, хто, як і коли має реагувати, якщо виникне будь-яка загроза державній безпеці України.

Читайте також: Зеленський: Загальний оборонний бюджет на 2023 рік попередньо становить понад ₴1 трильйон

"Реагувати санкціями, постачанням зброї, всією необхідною матеріальною та фінансовою підтримкою. Головне – чіткі та юридично обов’язкові кроки, конкретні та вчасні дії, зокрема превентивні дії, спрямовані на недопущення війни та охолодження намірів агресора. Тобто все те, чого в нашої держави не було раніше й через що росія перебувала в ілюзії, ніби їй може зійти з рук війна проти України", - пояснив Зеленський.

Глава держави наголосив, що Україна побудувала разом з нашими партнерами потужну антивоєнну коаліцію, до якої належать десятки держав: "А тепер працюємо над тим, щоб найпотужніші держави, які нам уже допомагають, стали й коаліцією миру, який триватиме постійно".

Читайте також: Безпекові гарантії для України: Зеленському презентували рекомендації групи Єрмака-Расмуссена

Як повідомлялося, 13 вересня Офіс Президента опублікував рекомендації щодо безпекових гарантій для України. Також 13 вересня керівник ОП Андрій Єрмак провів онлайн-зустріч формату "Київська ініціатива" за участю зовнішньополітичних радників глав держав та урядів Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії та Угорщини.Він поінформував учасників зустрічі про пакет рекомендацій щодо безпекових гарантій для України, який підготувала Міжнародна робоча група.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-