Україна планує максимум за два роки стати членом ЄС – Шмигаль

Україна планує максимум за два роки стати членом ЄС – Шмигаль

Укрінформ
Україна має амбітні плани до кінця цього року виконати всі сім умов, висунутих Європейською комісією при наданні статусу кандидата, та перейти до переговорного процесу щодо членства в ЄС.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі Ялтинської європейської стратегії, що відбулася в Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Будемо рухатися дуже швидкими темпами. Ми проаналізували, як інші країни проходили цей шлях. Він займав 5, 7, 8 років. Ми маємо амбіцію максимум за два роки пройти цей шлях та реалізувати нашу мету — бути повноцінною частиною Європейського Союзу», — сказав Шмигаль.

Читайте також: Збитки України від війни наразі становлять понад $340 мільярдів - Шмигаль

Прем’єр підкреслив, що Україна відстояла свій цивілізаційний вибір, і буде продовжувати рух на Захід.

«Основний висновок після двохсот днів цієї кривавої війни — Україна перемогла стратегічно. Ми перемогли у відстоюванні своєї свободи, нашої демократії. Ми перемогли в нашому стратегічному векторі в Європу. росія стратегічно програла. Вони залишились у своїй архаїчній радянській моделі існування зі своєю пропагандою, зі своїми імперськими амбіціями, які ми очевидно не дамо їм зреалізувати», — зазначив Прем’єр-міністр.

Шмигаль також подякував Збройним силам та всім українським військовим, які дають сьогодні можливість говорити та планувати успішне європейське майбутнє України.

Читайте також: Шмигаль нагадав, якою ціною дається українцям контрнаступ

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-