Шмигаль нагадав, якою ціною дається українцям контрнаступ

Шмигаль нагадав, якою ціною дається українцям контрнаступ

Укрінформ
Хороші новини від контрнаступу українських військових не мають вводити суспільство в ейфорію чи ілюзію перемоги, бо захисники кладуть свої життя.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповідаючи на запитання під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія".

"Ці хороші новини не мають вводити нас в ейфорію, створювати ілюзію, що це перемога, цей контрнаступ звичайно дається доволі великою ціною, найдорожчою ціною - хлопці і дівчата кладуть свої життя, на жаль. Але принаймні це демонструє нашу волю, спроможність і можливості перемогти у цій війні", - сказав Шмигаль.

Читайте також: У Пентагоні визнали успіхи українського контрнаступу

Він також додав, що демонстрація українцями можливості перемогти є також важливою для наших партнерів, а не лише для українського суспільства: "Це і важливий меседж нашим партнерам", - зауважив Шмигаль.

Він також додав, що український контрнаступ триває з 24 лютого, коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії, а події які відбуваються останні декілька днів, можливо тиждень, на фронті, - це абсолютно закономірний результат протистояння України цій кривавій збройній агресії, тероризму, зі сторони росії.

Читайте також: Розвідка про контрнаступ ЗСУ: десантно-штурмовий полк росії припинив існування

Також Шмигаль відзначив високий моральний дух українських захисників та сучасну зброю від партнерів.

"Звичайно я хочу наголосити на дуже міцному моральному дусі наших військових, які сьогодні йдуть вперед, це стало можливим завдяки підтримці наших партнерів, тому що моральний дух, це вирішальний фактор, але якісна і сучасна зброя, всьому світу відомі HIMARS, і не лише вони, ми маємо багато іншої високотехнологічної зброї від всіх наших партнерів, дали можливість нам сьогодні фізично відвойовувати наші території, це лише початок звільнення наших територій", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Арестович про контрнаступ на Харківщині: Нам вже нема куди подіти полонених

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ вже звільнили понад 30 населених пунктів Харківщини: у частині сіл регіону тривають заходи з перевірки та убезпечення території, армія поступово бере під контроль нові населені пункти, повертаючи туди український прапор і захист для всіх українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-