Розвідка про контрнаступ ЗСУ: десантно-штурмовий полк росії припинив існування

Розвідка про контрнаступ ЗСУ: десантно-штурмовий полк росії припинив існування

Укрінформ
Через контрнаступ Сил оборони України військові рф змушені втікати на вкрадених у мирних жителів велосипедах, а один із десантно-штурмових полків російської федерації припинив існування.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що через контрнаступ Сил оборони на кількох напрямках війська рф шукають способи безпечного виходу з бойових дій та можливих оточень.

Читайте також: ЗСУ на півдні знищили два танки, БМД та кілька «Піонів»

Зокрема, за даними розвідки, загарбники з 202-го окремого мотострілецького полку, що перебувають у Харківській області, відійшли з позицій та перемістилися в найближчу лісосмугу. Підрозділ залишився без командирів і зв’язку, тож бійці телефонують рідним із проханнями зв’язатися з командуванням і з’ясувати, куди їм рухатися, а дехто просить дружин звертатися на гарячі лінії міністерства оборони росії та Червоного Хреста з вимогою вивести їх з території України.

"Окупанти намагалися чинити спротив наступу на Харківському напрямку, обстрілюючи позиції ЗСУ з танків та важкої вогнеметної системи «Солнцепек». Втім, зазнали серйозних втрат, залишили позиції та малими групами відійшли", — зазначили в ГУР.

Читайте також: Українські зенітники збили шість ворожих дронів і «Алігатор»

За інформацією розвідки, загарбники скаржаться на потужний наступ ЗСУ, відсутність боєкомплекту й техніки, через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій військові рф використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери, багато хто йде пішки.

Водночас на Дніпропетровському напрямку ворог намагається утримати позиції, тоді як зростає невдоволення новим підкріпленням - більшості «новобранців» 55-60 років.

Щоб утримати позиції в Херсонській області, з території російської федерації були підвезені «свіжі» солдати. Утім, за даними ГУР, поповнення категорично відмовляється брати участь у наступальних бойових діях.

Читайте також: Ворожа авіація вже чотири місяці не літає над Україною - Повітряні сили

Також встановлено, що 237-ий гвардійський десантно-штурмовий полк рф припинив своє існування у зв'язку із загибеллю або пораненням всіх військовослужбовців. Значна частина з тих, хто вижив, перебувають у вкрай тяжкому стані.

Натомість кремлівські медіа поширюють інформацію про те, що контрнаступ ЗСУ нібито є фейковою «піар-акцією». За інформацією розвідки, пропагандисти намагаються переконати громадян рф, що всі повідомлення про контрнаступ – це «показовий виступ» для Європи та цивілізованого світу, а все надане західне озброєння й військова техніка буцімто "продані невідомим покупцям".

Як повідомлялося, сили оборони України ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. За підтримки місцевого населення за три дні ЗСУ просунулися майже на 50 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-