До весни Україна має бути готовою до початку перемовин про членство в ЄС – Президент

До весни Україна має бути готовою до початку перемовин про членство в ЄС – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що упродовж цієї зими потрібно докласти зусиль для готовності вже навесні вийти з пропозицією початку переговорів щодо членства України в Європейському Союзі.

Про це він сказав під час виступу на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє Укрінформ.

«Завершення об’єднання Європи неможливе без України. Тому саме за цю зиму ми маємо зробити абсолютно все, щоб навесні сказати: ми повністю готові до початку переговорів щодо членства України у Євросоюзі. Це буде історичний момент, історичний час, коли для Європи буде честю прийняти нашу державу. Державу, яка перемагає», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Латвія прагне забезпечити якнайшвидший початок перемовин про вступ України до ЄС – президент

На його думку, зараз відбувається зміна геополітичної конфігурації загалом у світі та у Європі, зокрема, коли економічне й політичне об’єднання у Європі досягнуте.

Глава держави пояснив, що це все очевидно на рівні інституцій, відносин, повсякденного життя.

«Але зараз досягається реальне ціннісне об’єднання всього континенту – і, до речі, завдяки Україні також. Зникають останні бар’єри, які були між європейськими країнами. І це завдяки тому, що Європа реально захищає свободу. Європа набуває справжньої незалежності», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Попри шантаж рф Євросоюз підтримуватиме Україну скільки потрібно - Боррель

Він також розповів, що росія створює ілюзію, ніби європейці повинні зробити складний вибір між цінами й цінностями, між свободою та безпекою, між незалежністю й спокоєм. Одна Президент підкреслив, що такий вибір неможливий.

«Коли цінності слабкі, ціни захмарні. Коли свобода страждає, безпеки немає. Коли незалежність програна, неможливий спокій. Тому не маємо сходити з нашого шляху, не маємо права втомлюватися, не дай боже, від України й зупинятися. Усі ми – усі українці, усі європейці», - додав Зеленський.

Читайте також: Байден обговорить з лідерами G7, Євросоюзу та НАТО подальшу підтримку України – Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляла, що Україна майже на 70% виконала свої зобов'язання за Угодою про асоціацію з ЄС і усвідомлює необхідність виконання всіх юридичних процедур для членства в Євросоюзі. Водночас українська влада хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-