Латвія прагне забезпечити якнайшвидший початок перемовин про вступ України до ЄС – президент

Латвія прагне забезпечити якнайшвидший початок перемовин про вступ України до ЄС – президент

Фото
Укрінформ
Латвія робить усе можливе, щоб якнайшвидше розпочати переговорний процес про вступ України до Європейського Союзу, і готова ділитися відповідним досвідом.

Про це заявив Президент Латвії Егілс Левітс на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Левітс зазначив, що Україна не тільки політично і культурно є членом європейської родини, але також належить до Європейського Союзу як вільна і демократична країна, яка нещодавно отримала статус кандидата у члени ЄС.

Зустріч Глави держави з Президентом Латвії та Прем’єр-міністром Польщі / Фото: Офіс Президента

Читайте також: Україна допомагатиме Польщі уникнути енергетичних ризиків – Президент

«Зараз ми робимо все можливе, щоб іти далі цим шляхом і забезпечити початок перемовин про вступ України до ЄС. Ми можемо допомогти нашим досвідом, як досягти цієї мети. Я впевнений, що ми зможемо досягти її дуже скоро, оскільки переважна більшість рекомендацій, які були надані Європейською комісією, вже виконана або буде виконана у найближчому майбутньому. Відтак наше завдання полягає в тому, щоб іти далі і розпочати перемовний процес», - сказав президент Латвії.

Він акцентував, що відносини між нашими країнами є дуже тісними. Латвія надає Україні гуманітарну та військову допомогу. Окрім того, Латвія розпочала спеціальну програму допомоги у відбудові деяких об’єктів у Чернігівській області.

Читайте також: Сейм Латвії ухвалив закон про незалежність Латвійської православної церкви

"Я ще раз хотів би відзначити, що Латвія справді є адвокатом України і просуває інтереси України в усьому світі і в Європі. Разом ми зможемо досягти дуже важливої мети – перемоги України», - наголосив Левітс.

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляла, що Україна майже на 70% виконала свої зобов'язання за Угодою про асоціацію з ЄС і усвідомлює необхідність виконання всіх юридичних процедур для членства в Євросоюзі. Водночас українська влада хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-