Україна допомагатиме Польщі уникнути енергетичних ризиків – Президент

Україна допомагатиме Польщі уникнути енергетичних ризиків – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив у наданні з боку України допомоги Польщі задля виходу з майбутніх енергетичних ризиків і викликів.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з Президентом Латвії Егілсом Левітсом та Прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«...Ми сьогодні проговорювали важливі енергетичні питання, енергетичні виклики. Тут ми зацікавлені, щоб Україна могла допомогти Польщі, й робимо все, щоб найближчим часом ми знайшли вихід із майбутніх енергетичних ризиків», - зазначив глава держави.

Зеленський зауважив, що попри рішення щодо заборони експорту вугілля, для української сторони є пріоритетом у відносинах з польськими партнерами надати підтримку в енергетичній сфері.

Читайте також: Спроби росії підірвати енергоринок ЄС зазнають провалу – єврокомісар

«На цей складний період будемо шукати можливість, як допомагати Польщі. Польща, незважаючи ні на що, знаходила (можливість зробити) ті чи інші кроки допомоги нам, коли їй було непросто, як і будь-якій іншій європейській державі. Так само і ми, незважаючи на війну, знаходитимемо ті моменти, де можемо допомогти», - запевнив Президент.

Зі свого боку Прем'єр-міністр Польщі подякувати Президентові України «за розуміння і за готовність до продажу Польщі електроенергії від електростанції у Хмельницькому».

За словами Моравецького, він отримав запевнення, що постачання електроенергії буде можливе в короткому часі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів повністю заборонив експорт вугілля українського видобутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-