Зеленський про візові санкції для рф: Європа - не Діснейленд для прихильників терору

Зеленський про візові санкції для рф: Європа - не Діснейленд для прихильників терору

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підкреслив, що у восьмому санкційному пакеті мають бути передбачені загальноєвропейські візові рішення щодо громадян росії.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Зокрема Зеленський нагадав, що говорив із Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

“Це була, як зазвичай, дуже змістовна, дуже корисна розмова про всі аспекти наших відносин. Подякував за вже надану підтримку. Подякував також за зусилля для обмеження російських надприбутків за нафту і газ. Закликав прискорити надання фінансової допомоги нам, Україні”, - повідомив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Ми повернемо свободу Криму й усім нашим людям на півострові

Окрім того, за його словами, під час розмови обговорили нові санкційні кроки.

“Зокрема, вважаю, що у восьмому санкційному пакеті мають бути передбачені загальноєвропейські візові рішення щодо громадян Росії – такі, щоб ніхто з причетних до цієї війни не міг користуватися європейською гостинністю”, - заявив глава української держави.

Так, за його словами, “якщо громадяни росії підтримують терор проти України, проти всієї Європи, якщо вони мовчки спостерігають за геноцидом в Україні, то вони не повинні мати можливість використовувати Європу для розваг і веселощів”.

“Це важлива моральна річ. Європа – це територія цінностей, а не «Діснейленд» для прихильників терору. І візові обмеження точно це продемонструють. Вільний світ має спонукати росіян до дій – до дій проти тих, хто розпочав цю війну”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Обмеження прибутків рф від нафти і газу та «візовий бан» - Зеленський поговорив з фон дер Ляєн

Вік зауважив, що це так само, як і з газовим питанням.

“Україна неодноразово попереджала Європу, що збереження «нордстрімових» звʼязків з росією буде проблемою, яка будь-якої миті може перетворитися на катастрофу. Саме так і сталося. Візова всеїдність стосовно громадян держави-агресора, фінансові зв’язки з росією, енергозалежність від росії – все це речі, які у москві використовують проти Європи. І я вдячний тим європейським лідерам, які усвідомлюють рівень загрози”, - сказав Зеленський.

Читайте також: газпром бреше про технічну несправність на «Північному потоці» - Єврокомісія

Також він відзначив, що дуже важливий аспект сьогоднішньої розмови з пані Урсулою фон дер Ляєн – “це можливість Єврокомісії здійснити швидку оцінку, щойно ми виконаємо всі її рекомендації”.

Читайте також: Зеленський сподівається, що «спадок» Джонсона у боротьбі з російським агресором збережеться

“Щодня працюємо для вступу України у ЄС! І щодня робимо все, щоб повернути наш прапор на всю нашу територію, куди зайшли окупанти. Я дякую всім нашим воїнам, які тримають і просувають вперед наші позиції! Дякую всім, хто допомагає обороні України! Разом переможемо!”, - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, обговоривши з нею кроки для обмеження прибутків росії від торгівлі нафтою і газом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-