Обмеження прибутків рф від нафти і газу та «візовий бан» - Зеленський поговорив з фон дер Ляєн

Обмеження прибутків рф від нафти і газу та «візовий бан» - Зеленський поговорив з фон дер Ляєн

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн кроки для обмеження прибутків росії від торгівлі нафтою і газом.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твіттері.

"Провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Обговорили якнайшвидше виділення наступного траншу макрофіну ЄС. Наголосив на необхідності підготовки 8-го пакету санкцій, який має містити також заборону на видачу віз громадянам РФ", - написав Зеленський.

Президент України також повідомив, що під час розмови скоординували з Урсулою фон дер Ляєн кроки з обмеження отримання росією надприбутків від продажу нафти й газу.

Крім того, за словами глави держави, «також розглянули можливості здійснення Єврокомісією швидкої оцінки, щойно Україна виконає сім її рекомендацій (щодо проведення реформ – ред.)».

Як повідомлялося, Урсула фон дер Ляєн 2 вересня заявила, що ЄС має обмежити ціну на російський газ, щоб завадити спробам президента рф володимира путіна маніпулювати енергетичним ринком.

Своєю чергою міністри фінансів країн «Групи семи» (G7) на саміті в Ельмау схвалили обмеження цін на російську нафту, аби позбавити путіна додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-