Японія продовжить всебічно підтримувати Україну – посол на зустрічі з Джапаровою

Японія продовжить всебічно підтримувати Україну – посол на зустрічі з Джапаровою

Фото
Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела зустріч з послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

Зазначається Джапарова поінформувала співрозмовника про актуальну ситуацію в Україні на тлі продовження російської збройної агресії, висловила вдячність японській стороні за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, реформ у нашій державі, надання політичної підтримки, кредитно-фінансової, воєнної, гуманітарної та інших видів допомоги.

Окрему увагу сторони приділили питанню діяльності Міжнародної Кримської платформи, заснованої у 2021 році за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, зазначає міністерство. Перша заступниця міністра високо оцінила участь Прем’єр-міністра Японії Кішіди Фуміо у другому Саміті Міжнародної Кримської платформи 23 серпня цього року.

Мацуда Кунінорі підтвердив готовність офіційного Токіо продовжувати політику всебічної підтримки України, насамперед у контексті протидії російській збройній агресії проти нашої держави.

Читайте також: Японія підтримуватиме Україну у післявоєнний період відбудови

Сторони висловили готовність сприяти поглибленню співпраці між Україною й Японією у політичній, безпековій, торговельно-економічній, кредитно-фінансовій, інвестиційній, гуманітарній та інших сферах.

Як повідомлялося, у Києві 23 серпня відбувся Другий саміт Кримської платформи за участю 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проходив у онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-