Японія підтримуватиме Україну у післявоєнний період відбудови

Японія підтримуватиме Україну у післявоєнний період відбудови

Укрінформ
Україна і Японія співробітничатимуть у фінансовій сфері у післявоєнний період відбудови.

Про це йшлося під час зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу українського міністерства.

«Сьогодні рівень довіри та співпраці між урядами наших країн на найвищому рівні. Ми вдячні Японії за активну позицію щодо посилення санкцій проти росії та фінансову підтримку України. За 6 місяців повномасштабної війни Японія надала Україні 600 млн доларів США пільгового кредиту», - зазначив очільник Мінфіну.

Зокрема, в рамках заходу сторони обговорили руйнівний вплив повномасштабної агресії рф на фінансову та економічну ситуацію в країні, а також посилення співпраці України з бізнесом Японії.

Читайте також: Чернігів налагоджує співпрацю з французьким містом задля відбудови

Кунінорі Мацуда висловив підтримку суверенітету та територіальній цілісності України та зазначив, що Японія готова підтримувати нашу державу і надалі, у тому числі у післявоєнний період відбудови.

Він зазначив, що Японія продовжить підтримувати інтереси України на міжнародній арені, зокрема у питаннях фінансової, гуманітарної підтримки та у притягненні росії до відповідальності за злочини проти України. У 2023 році Японія очолить групу країн «Великої сімки» та стане непостійним членом Ради безпеки ООН.

Як повідомлялось, у травні Україна отримала від Японії близько 100 млн дол. за кредитною угодою на пільгових умовах. Також у червні до державного бюджету було спрямовано від Японії додаткові 500 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-