Зеленський: Зробимо все, щоб ідеологія ненависті остаточно програла в Європі

Зеленський: Зробимо все, щоб ідеологія ненависті остаточно програла в Європі

Відео
Укрінформ
Жахи і злочини Другої світової війни, розпочатої 1 вересня нападом нацистської Німеччини на Польщу, повторюються з 24 лютого в Україні, але відмінним залишається те, що ніхто не підписував злочинних актів і з перших хвилин українці мають надійний тил.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«1 вересня 1939 року близько 4-ї ранку польське місто Велюнь зазнало страшного бомбардування. Нацистська Німеччина пішла війною проти всіх вільних націй, почавши з Польщі. І не буде такого покоління українців, поляків, усіх європейців чи людей взагалі, які забудуть, що ніс нацизм і за що були притягнуті до відповідальності нацистські кати», - сказав глава держави.

Зеленський підкреслив, що люди вірили, що вдасться уникнути повторення тих страшних злочинів і такої жорстокої війни.

«Але знову був такий ранок. Тільки вже 24 лютого 2022 року, коли бомби й ракети вдарили по мирних містах», - наголосив він.

Президент зазначив, що знову ідеологія ненависті пробує захопити собі простір Європи за рахунок масових вбивств і терору. За його словами, повторюється Велюнь у Харкові, Миколаєві, у містах сходу України, Маріуполі, повторилися спалені міста і села, повторилася Катинь в Оленівці, повторилися депортації.

У той же він наголосив, що є те, що не повторилося: ніхто не укладав злочинних пактів з ненавистю і з першої хвилини цієї війни українці отримують «реальну допомогу справжніх друзів і братів, які стали потужним тилом і роблять усе, щоб допомогти нам здобути перемогу».

«Ми зробимо все, щоб українці, поляки, усі народи Європи жили вільно, щоб кожне покоління наших народів, усіх європейців та людей взагалі пам’ятало, що ніс рашизм і за що будуть покарані рашистські кати. Ми зробимо все, щоб ранок 1 вересня, ранок 22 червня і ранок 24 лютого не повторювалися. Ніколи знову. Зробимо все, щоб ненависть остаточно програла», - запевнив Зеленський.

Читайте також: Зеленський наполягає на новому пакеті санкцій проти рф у відповідь на її ядерний шантаж

Президент також звернувся до поляків і Президента Польщі Анджея Дуди польською мовою.

Як відомо, 1 вересня 1939 року із нападу нацистської Німеччини на Польщу розпочалася Друга світова війна. Це сталося через тиждень після підписання пакту Договору про ненапад між гітлерівською Німеччиною і сталінським СРСР (і таємного протоколу до нього – Пакту Молотова-Ріббентропа).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-