Принц Ліхтенштейну пообіцяв докласти зусиль, щоб рф відповіла за злочини в Україні

Принц Ліхтенштейну пообіцяв докласти зусиль, щоб рф відповіла за злочини в Україні

Укрінформ
Ліхтенштейн разом зі світовою спільнотою засуджує повномасштабну агресію росії проти України і вважає її неспровокованою, а також докладатиме зусиль для того, щоб відповідальність за розв’язання агресії та наслідки була покладена на росію.

Про це під час виступу на Другому саміті Кримської платформи заявив Принц Ліхтенштейну Алоїз, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми засуджуємо агресію росії проти України разом із усією світовою громадськістю й докладатимемо зусиль для того, щоб відповідальність за руйнацію України поклали на росію», - сказав Алоїз.

За його словами, Ліхтенштейн наполягає на покаранні причетних до масштабних систематичних злочинів проти людства, вчинених на українській землі російськими збройними силами та пов’язаними з ними групами, а також причетних до порушень прав мешканців Криму, насамперед українців та кримських татар.

«Ми вважаємо, що ті, хто особисто відповідає за агресію проти України, мають відповісти за свої злочини в суді на підставі чинного міжнародного права і під наглядом Організації Об’єднаних Націй», - заявив Алоїз.

Принц Ліхтенштейну засудив використання росією продовольства як зброї й захоплення армією рф Чорноморської та Азовської акваторій та блокування вантажних перевезень, що призвело «до жахливих наслідків у країнах Африки та Близького Сходу».

Алоїз позитивно оцінив Кримську платформу та висловив упевненість у досягненні мети її створення.

«Наш сьогоднішній саміт – це вістка єдності. Я переконаний, що Кримська платформа стане потужним майданчиком, особливо якщо до нас приєднається більше країн із різних куточків світу, які поділяють наші цінності», - сказав Алоїз.

Читайте також: Намагаючись зачинити двері в ЄС для України, путін досяг протилежного результату - фон дер Ляєн

Кримська платформа є ініційованим Україною міжнародним консультаційно-координаційним форматом, започаткованим Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних із півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення міжнародної уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Другий саміт Кримської платформи проходить в онлайн-форматі з міркувань безпеки через постійні обстріли українських міст армією рф. Участь у заході беруть 60 країн і міжнародних організацій, серед них близько 40 – на рівні президентів та прем’єр-міністрів.

Цьогоріч географія Кримської платформи розширилася за рахунок країн Африканського континенту та Латинської Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-