Необхідно нарощувати санкції проти рф і збільшувати допомогу Україні – президент Естонії

Необхідно нарощувати санкції проти рф і збільшувати допомогу Україні – президент Естонії

Укрінформ
Президент Естонії Алар Каріс наголосив на необхідності підвищувати ціну агресії для росії, нарощувати антиросійські санкції, одночасно прискорюючи надання допомоги Україні.

Про це Каріс сказав на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше. Необхідно збільшувати ціну такої (агресивної - ред.) діяльності з боку росії. Аби забезпечити мир в Україні, нам треба прискорити надання військової допомоги - для звільнення окупованої території. Також треба нарощувати санкції. Бо росія припинить агресію, лише коли відчує наслідки своєї діяльності… Кожен російський громадянин має відчути наслідки діяльності злісного кремлівського режиму», - заявив Каріс.

По-друге, він зазначив, що для досягнення довготривалого миру в Європі треба забезпечити правосуддя та відповідальність. Так, мають відповісти всі, хто мають відношення до злочинів, вчинених росією в Україні, це, зокрема, напади на цивільних, примусова депортація, підготовка до фіктивних референдумів, тощо. «Перелік злочинів, вчинених росією, є надзвичайним. Для притягнення до відповідальності тих, хто вчинив воєнні злочини і злочини проти людства, має бути створений міжнародний суд. Треба відновити повагу до міжнародного права», - підкреслив естонський президент.

Третьою тезою Каріса було нагадування про те, яким важливим для забезпечення миру та стабільності є освіта, знання історії. «Треба викладати історію, щоб нікому не промивали мізки. Ті, хто знають історію, розуміють, що не можна повторювати помилок минулого… Ми бачимо, що незнання історії (в росії - ред.) вже призвело до того, що здійснюється відбудова імперії зла», - наголосив Каріс.

Він також підкреслив, що Естонія продовжуватиме допомагати Україні під час війни, у відновленні українського суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Наостанок Каріс сказав, що він приєднується до слів, нещодавно сказаних главою Української держави Володимиром Зеленським: «Ця війна розпочалася в Криму, ця війна і закінчиться в Криму».

Читайте також: Джонсон на Кримській платформі: Треба допомагати Україні до звільнення всіх її територій

Як повідомляв Укрінформ, майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів, беруть участь у другому саміті Кримської платформи, який сьогодні проходить у Києві. Цього року в саміті вперше беруть участь представники ще двох континентів - Африки та Південної Америки.

Як запевнив у вступному слові Президент Володимир Зеленський, Україна продовжить робити все для деокупації Криму будь-яким шляхом, попри всі дії росії проти українців та Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-