Україну на тристоронньому саміті у Львові ніхто не схиляв до поступок росії - Кулеба

Україну на тристоронньому саміті у Львові ніхто не схиляв до поступок росії - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що під час тристоронньої зустрічі у Львові Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш не схиляли Україну до поступок у війні на користь росії.

Про це глава української дипломатії сказав, коментуючи підсумки саміту в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ніхто нас не схиляв до поступок на користь Росії. Якщо знову полетить якась "зрада" по соцмережах, то одразу хочу сказати, що такого не було", - зазначив він.

Кулеба також повідомив, що президенти Зеленський та Ердоган розмовляли "довго, набагато більше, ніж планувалося".

"Була зустріч (президентів України і Туреччини – ред.) тет-а-тет, і це дозволило мені плідно попрацювати цілу годину, позайматися самітом Кримської платформи. Саміт буде, він буде дуже крутим", - зазначив Кулеба.

Читайте також: Зеленський, Ердоган і Гутерреш скоординували не просто позиції, а дії з ключових питань - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив за підсумками перемовин у Львові, що Туреччина готова надати всю необхідну підтримку, аби відновити переговори про припинення війни, зокрема, на тих засадах, що були сформовані у березні в Стамбулі.

Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна довіряти російській федерації, тому переговори з росією можна буде вести лише після виведення російських військ з усіх тимчасово окупованих українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-