Зеленський, Ердоган і Гутерреш скоординували не просто позиції, а дії з ключових питань - Кулеба

Зеленський, Ердоган і Гутерреш скоординували не просто позиції, а дії з ключових питань - Кулеба

Укрінформ
Президенти України Володимир Зеленський і Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на тристоронній зустрічі у Львові скоординували свої дії з ключових питань.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Фейсбуці, коментуючи підсумки саміту, передає Укрінформ.

Як зазначив глава української дипломатії, на його думку, до завершення війни від скоординованості і рішень трійки Зеленський - Гутерреш - Ердоган залежатиме вирішення багатьох проблем дипломатичним шляхом.

«Між ними є взаєморозуміння - це головне. Президенти і генеральний секретар скоординували не просто позиції, а скоординували свої дії з ключових питань – це зерновий коридор, Запорізька АЕС і це, безумовно, звільнення наших полонених. Тобто йдеться не просто про те, що поговорили, а домовилися, хто що робить далі», - сказав очільник МЗС.

Читайте також: Військові рф мають бути виведені з Запорізької АЕС - Гутерреш

За словами Кулеби, йому дуже імпонує особиста залученість і Ердогана, і Гутерреша, які «не формально підходять, не поверхнево, а дійсно щиро співпереживають і хочуть вирішити проблеми» .

Як повідомлялося, у четвер у Львові перебувають з візитами Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та Генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-