Переговори з рф можливі, якщо російські війська залишать Україну - Зеленський

Переговори з рф можливі, якщо російські війська залишать Україну - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна довіряти російській федерації, тому переговори з росією можна буде вести лише після виведення російських військ з усіх тимчасово окупованих українських територій.

Про це він заявив на пресконференції за результатами зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, повідомляє Укрінформ.

«Пан Президент Ердоган сказав, що продовольча ініціатива дає можливість стати дипломатичним вікном домовленості щодо майбутнього припинення війни між Україною та росією. Я сказав свою думку пану президенту Туреччини: що віри немає російській федерації. Вважаю, що у цьому вікні російська зброя, і тому дуже здивований, що вони (росіяни – ред.) готові до якогось миру. Не можуть люди, які вбивають, гвалтують, щоденно крилатими ракетами б'ють по наших цивільних містах, цивільній інфраструктурі, — не можуть хотіти миру. Тож спочатку, мені здається, вони повинні звільнити наші території», - сказав Зеленський.

Читайте також: Сподіваюся, війна завершиться за столом переговорів: Ердоган пропонує «стамбульський формат»

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-