Сподіваюся, війна завершиться за столом переговорів: Ердоган пропонує «стамбульський формат»

Сподіваюся, війна завершиться за столом переговорів: Ердоган пропонує «стамбульський формат»

Укрінформ
Туреччина готова надати всю необхідну підтримку, аби відновити переговори про припинення війни, зокрема на тих засадах, що були сформовані у березні в Стамбулі.

Про це на пресконференції за результатами візиту в Україну сказав Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми окремо вказали на підтримку міжнародним співтовариством відновлення дипломатичного процесу. Сподіваюся, що війну нарешті буде завершено за столом переговорів. З цим погоджуються Зеленський і Гутерреш. Вся справа в тому, щоб визначити найкоротший і найсправедливіший шлях до столу переговорів”, - сказав Ердоган.

За його словами, переговори у Стамбулі можуть бути відновлені.

Читайте також: «Ми на боці України»: Ердоган застеріг від повторення Чорнобильської катастрофи

“Вважаю, що переговори можуть бути відновлені на тих засадах, які були сформовані в Стамбулі в березні. Ми готові знову відіграти роль посередника, щоб надати всі види підтримки для досягнення цієї мети”, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також розповів, що в ході перемовин йшлося про обмін військовополоненими.

“Під час зустрічі (у Львові - ред.) ми обговорили питання обміну військовополоненими та наші ініціативи. Хочу сказати, що це питання нам не байдуже. Я вважаю, що ті, хто стежить за цим, намагаються відповісти на питання, що сталося з обміном полоненими”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Зеленський-Ердоган-Гутерриш: дуже несподіваний формат

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні відбувається одноденний робочий візит президента Туреччини в Україну. Ця зустріч є першою для лідерів держав віч-на-віч після початку широкомасштабної збройної агресії росії проти України 24 лютого.

До складу турецької делегації на чолі з президентом Ердоганом входять п’ять міністрів, керівник розвідки, генеральний директор компанії Baykar Халюк Байрактар. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-